Stress

Stress er en tilstand, der udvikler sig langsomt og snigende, og kan medføre alvorlige helbredsproblemer, fysisk som psykisk.

Det kan bl.a. føre til forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, stofskifteproblemer, angst, depression m.v.

Det er altså helt anderledes, end den kortvarige, akutte stress der kan opstå, hvis du skal til en eksamen, holde en tale eller lignende.

Men hvornår ved du, at det er alvor?

Ofte ser man det ikke selv.

Måske du begynder at opleve humørforandringer, du bliver lettere irritabel og snerrer af børn eller kolleger, og måske du også begynder at glemme ting og aftaler? Du sover dårligt, enten vågner du mange gange, har svært ved at falde i søvn på grund af tankemylder, eller vågner alt for tidligt om morgenen.

Der kan opstå hjertebanken, også selvom du ikke har løbet efter bussen, trykken for brystet, stakåndethed, og måske du oplever lettere angstsymptomer i form at at du let farer sammen eller bliver forskrækket? DIne tanker kan blive mere pessimistiske, negative og opgivende. Du mister måske troen på dig selv og egne evner? Fåer let til gråd? En depression kan være under opsejling.

 

HVIS der er flere af disse symptomer tilstede hos dig lige nu, så vil det være en god idé at søge hjælp til behandling af din stress.

 

Terapistuen tilbyder flere typer forløb, afhængig af hvor alvorlig din stress er. Men stress forsvinder sjældent uden behandling. Det er typisk ikke nok ‘bare’ at være sygemeldt i 4 måneder. Der kan være behov for støtte og guidning, til at komme i den rigtige retning, og lære hvordan du undgår at blive ramt af stress eller andre belastninger igen.

 

Book gerne en afklarende samtale (gratis), for at vurdere hvilket forløb der er det rette til dig.

 

Alle forløb indledes med en afklarende individuel online samtale.

 

Forløb 1:

3 måneders forløb, for dig, som gerne selv vil forsøge at komme tilbage på sporet, og hvor du kan gennemgå materialet i eget tempo, og kan fastholde dig selv i af lave øvelserne. Adgang til 5 webinarer, tilsendelse af øvelser og 2 onlinmøder i lille gruppe, samt mulighed for spørgsmål og sparring med andre deltagere i lukket facebook gruppe op til 1/2 år. Forløbet er opbygget med baggrund i kognitiv adfærdsterapi og kognitiv baseret mindfulness og stressreduktion (MBSR), som er en anerkendt behandlingsmetode ved alvorlige stresstilstande.

 

Forløb 2:

4 måneders intensivt forløb, for dig der gerne vil følges tæt, med ugentlige optagede sessioner og øvelser, tilsendt på din mail, ugentlig online yoga/mindfulness, 4 online terapisessioner i lille gruppe, sparring med andre deltagere i lukket facebook gruppe op til 1 år, samt 3 dages retreat med fuld forplejning og opmærksomhed på dig, og mulighed for at arbejde mere kropsterapeutisk.

Forløbet består i en kombination af kognitiv terapi, DAT terapi, mindfulness, yin-yoga og kropsterapeutiske elementer, med fokus på beroligelse af et overaktivt nervesystem, selvværdsarbejde, ændring af leveregler og gamle tanke-og adfærdsmønstre, så du lærer ikke at blive ramt af alvorlig stress igen.

 

Der kan tilkøbes individuelle onlinesessioner til begge forløb.